Equip de treball i lideratge

És possible definir el treball en equip com la realització d’un conjunt d’activitats que requereix imperiosament la participació activa de diferents persones. Una participació activa que compartir coneixement, mutualització d’habilitats i competències. La coordinació no té lloc en la determinació de la seqüència temporal de les tasques a realitzar per ú mateix, sinó en l’articulació de les tasques desenvolupades per els diferents membres de l’equip de treball. Cada membre és conscient de la finalitat de les funcions a executar, dels seus temps, continguts, sentits i qualitat en la seva realització.

El treball en equip deu de conduir a la realització de les metes de les equip i les personals del seus membre.  Hi ha per tant compromisos, reconeixement recíproc i auto-reconeixement.

L’articulació dels membres, en tant que persones, de les seves competències, habilitats, la socialització del coneixement, interpretació i acompliment, exigeix disposar de mecanismes de coordinació i lideratge.

El lideratge s’acompleix no tant sols assegurant una bona coordinació i garantint el compliment dels objectius de l’equip i també els personals. Passa per la comunicació, l’empatia, l’articulació de complementarietats, l’autorealització dels membres i la fortificació de la motivació, la penalització del polissó.

Esta entrada fue publicada en Trabajo en equipo. Guarda el enlace permanente.